Blue Flower

We verlangen allemaal naar mooie en verzorgde voeten waarmee we, als het klimaat het toelaat, mee kunnen uitpakken.
Nieuwste ontwikkelingen en moderne technieken laten ons toe om naar blijvende, individuele oplossingen te zoeken binnen het kader van cosmetische voetverzorging.

Wilde-Pedique, ofwel moderne teennagelcorrectie, is een professioneel concept waarmee beschadigde teennagels gecorrigeerd kunnen worden en waarmee een blijvend en perfect resultaat nagestreefd wordt.

Met Wilde-Pedique plus kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk hersteld worden op verantwoorde wijze. Wilde-Pedique is een bijzonder elastische kunststof die zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet of de teennagel. Dit betekent dat een teennagelcorrectie met Wilde-Pedique plus op geen enkele wijze als storend wordt ervaren.

Pedicure Oosteind zal een zo natuurlijk mogelijke teint uitzoeken om de teenagelcorrectie te realiseren. Het spreekt vanzelf dat Wilde-Pedique plus eveneens kan worden aangewend om bij verkleurde teennagels een kleurcorrectie uit te voeren.

Kent u het gevoel van vermoeide, stijve voeten na bijvoorbeeld een dagje winkelen, een hele dag staan en/of lopen op uw werk of een stevige wandeling?
Of wilt u zich gewoon lekker even ontspannen?
Ervaar dan de prettige uitwerking van een voetmassage!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een voetmassage heeft als resultaat dat de energiestroom en de doorbloeding in uw voeten worden gestimuleerd.
Na het ondergaan van een ontspannende voetmassage zijn uw voeten weer heerlijk relaxt en voelt u zich weer energiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door een massage olie aan te brengen wordt een massage gedaan van de enkels, de onderkant van de voet, de bovenkant van de voet en de tenen.

 

 

 

 

 

We beginnen de behandeling met een heerlijk aangenaam warm voetenbad om de voeten en onderbenen te ontspannen en de doorbloeding te stimuleren. Het voetenbad bevat een zuivere zeep en duurt enkele minuten.

Na het voetenbad worden de voeten afgedroogd en ingewreven met een scrub. Deze scrub verwijderd de dode hoorncellen van de voet. Na het scrubben worden de scrubrestjes van de voeten verwijderd met een warme vochtige doek.

 

 

Als de voeten weer droog aanvoelen is het tijd voor de foot-care mousse die de hoornhuid veerkrachtiger maakt, wat een heel aangenaam gevoel geeft. 
Deze mousse wordt over de voet verdeeld waarna de voet wordt ingepakt in een plastic zak met eromheen een "badstof schoentje". Dit geheel blijft 10 minuten om de voet zitten.

 

 

 

 

Na deze behandeling volgt het paraffine bad.
Een paraffine bad is een warme was waarin men voorzichtig 3 maal de voeten dompelt. Na het indompelen wordt de paraffine droog (denk maar aan kaarsvet wat eerst vloeibaar is en dan opdroogt)
Paraffine heeft bewezen werkzaam te zijn bij verschillende huidaandoeningen, zoals droge voeten en wintereczeem. De paraffine verzorgt en voedt uw voeten zodat zij weer als herboren aanvoelen.
De werking van paraffine is te vergelijken met de sauna; door de warmte openen de poriën zich en wordt de huid zichtbaar en voelbaar gereinigd. De verzorgende eigenschappen van paraffine maken de voeten weer soepel en glad.

 

 

 

 

Hierna wordt er een plastic zakje om de voeten gedaan gevolgd door badstof "schoentjes".
Deze blijven ongeveer 20 minuten zitten. Dan wordt de paraffine verwijderd en uw voeten voelen heerlijk zacht aan!!

 

 

 

 

 


 

 

Mensen met een reumatische aandoening hebben vaak last van hun voeten.
Pijn staat daarbij voorop en is meestal de belangrijkste klacht.
Daarnaast zijn vermoeidheid, brandende voeten, niet goed kunnen lopen (stijfheid) en zwelling(en) de belangrijkste klachten.
Aangezien er meer dan 200 reumatische aandoeningen bekend zijn, is de 'reumatische voet' eigenlijk geen goede term.
Beter is te spreken van een 'reuma patiënt met voetklachten'.

 

Mensen die niet meer hun eigen nagels kunnen knippen en hun voeten niet meer goed kunnen verzorgen, dienen dit te laten doen door een pedicure met een aantekening voor de reumatische voet.

 

Bron: www.voetverzorger.nl